Фамилен Психолог - Петя Димова

Петя Димова е практикуващ фамилен психолог и семеен консултант. Работи с двойки и семейства, провежда индивидуални консултации и терапия виж резюме

Реалност
Анализ
Инициатива
Решение

Реалност


На базата на житейския опит и личните ни убеждения се формира обективната представа за заобикалящата ни реалност. Начина на мислене, преживяното и наученото оказват силно влияние върху решенията ни във всеки един момент от нашето битие. Понякога е трудно, да се самонаблюдаваме и имаме нужда от оценка, която обикновено получаваме от хората около нас… или често се затваряме от невъзможността да бъдем разбрани от социалните групи към които принадлежим…

Как да определим кои възгледи и принципи са правилни във всяка една ситуация? Може ли нашите дълбоко вкоренени убеждения, да ни отдалечават от успеха, криейки проблемите дълбоко в несъзнаваното?

Рано или късно задавайки си тези въпроси сме направили правилната стъпка- сами и с помощта на  своя личен психолог, да преодолеем изпитанията, да променим това, което не ни харесва, да решим проблемите си.

Анализ


Вашия фамилен терапевт може да ви помогне да разберете кои убеждения и вътрешни принципи могат да бъдат дисфункционални и по този начин да ви пречат да постигате вашите цели с необходимата лекота. Ще преминете през процес, който включва анализ на минали и сегашни събития от личния и професионалния ви живот. Заедно с вашия фамилен психолог може да се отправите в търсене на въпроси и отговори и да стигнете до консенсусни решения, работещи във ваша полза. Чрез системния подход във фамилната терапия е възможно личностно актуализиране, което да окаже положително влияние върху социалните групи, които ви обграждат: семейство, приятели и  колеги.

Инициатива


През цялото време на вашите срещи с фамилния терапевт вие сте активни партньори. Ролята на личния семеен психолог е както да ви подкрепи, така и да ви помогне да вземете инициативата в търсенето на конструктивни решения. Фамилния психолог разглежда проблема като една сложна система от хора и техните взаимоотношения. Независимо от вашето семейно или професионално положение, търсенето на помощ от квалифициран психолог е инициатива, която със сигурност ще ви помогне най-малко да преосмислите начина, по който се опитвате да решавате проблемите си.

Решение


Основната методика на фамилния психолог е да ви запознае с адаптивни дългосрочни стратегии, чрез гъвкава краткосрочна тактика. Познавайки по-добре себе си, вашите близки, приятели, колеги ще можете да приложите тези умения за анализ и поведение на практика. Така бихте постигнали обективна промяна, която ще ви направи по-уверени и по-успешни. Собствените ви действия и решения ще ви помогнат да постигнете желаната емоционална стабилност и по-добро качество на живот.


Кабинет

гр. София, Център,
ул. Хаджи Димитър 19

Сертификати

Диплома

 

Институт по Фамилна Терапия

 

Хестия

 

Посока благополучие

 

Позитивна психотерапия

 

Практика ВМА

 

Семейни Констелации

 

Привързаност Импликации

 

Сексуално Образование

 
Кабинет

 

Резюме и дейност

Петя Димова е практикуващ Фамилен психолог и Семеен консултант. Провежда индивидуални консултации и терапия. Работи с двойки, деца и семейства при:

  • Кризи и проблеми в отношенията.
  • Сексуални и репродуктивни проблеми.
  • Трудности в общуването между деца и родители.
  • Проблеми вследствие на развод.
  • Помощ при интегриране в социалните групи.
  • Установяване, справяне и противодействие срещу психически тормоз.
  • Депресия, тревожност, панически атаки.
  • Постигане на положителна самооценка при липса на самочувствие.
  • Справяне със стреса.
  • Управление на гнева.

Образование

  • Магистър по Клинична и консултативна психология - СУ „Св. Климент Охридски“;
  • Бакалавър по Здравен Мениджмънт - Медицински Университет – гр. София

Допълнителна квалификация

  • Сертифициран Фамилен психолог, Семеен и Брачен терапевт към Институт по фамилна терапия – България;
  • Сертифициран консултант по Позитивна психотерапия към Дружество по позитивна психотерапия към Световната асоциация по позитивна психотерапия (WAPP)